Kuchenne rewolucje w klasie 2a

Z piątku na sobotę wiele się działo w klasie 2a. Spotkaliśmy się na auli, gdzie po przywitaniu naszych gości założyliśmy fartuszki, przydzieliliśmy zadania i zabraliśmy się do pracy. Wszyscy pracowali z zapałem, a dzieci uczyły się od rodziców jak przygotować smaczne i zdrowe posiłki. Wkrótce na stołach pojawiła się pachnąca jabłkami i cynamonem szarlotka, smakowite i pięknie udekorowane kanapeczki, cała miska kolorowej sałatki, owocowe galaretki, szaszłyki, gofry i jogurty. Gdy już popróbowaliśmy naszych kulinarnych przysmaków, przyszedł czas na zabawę. Śmiechu i radości było co niemiara. Nawet się nie spostrzegliśmy jak szybko minął nam ten czas i trzeba było pożegnać się z rodzicami, bo my zostaliśmy w szkole na "nocowankę".

Za pomoc w organizacji imprezy serdecznie dziękujemy Pani Uli Figurze oraz naszej trójce klasowej. Szczególne podziękowania składamy Pani Annie Pawlus, która pozyskała dla nas środki finansowe od Firmy Danone Sp z o.o.

Zapraszamy do obejrzenia filmiku z naszych kuchennych rewolucji!

 Lucyna Kurtyka i Bożena Hazuka

Akcja Narodowe Czytanie

Po raz kolejny zaproszeni przez panią doktor Dominikę Kamińską gościliśmy w Liceum Ogólnokształcącym im. Mikołaja Kopernika w Żywcu, by wziąć udział w akcji Narodowe Czytanie.
Tym razem naszą szkołę reprezentowali Oliwka i Karol z klasy 5b, czytając trudne fragmenty powieści Elizy Orzeszkowej pt. „Nad Niemnem”.
Serdecznie dziękujemy Organizatorom za sympatyczne i eleganckie przyjęcie, piękny koncert muzyczny i wspaniale wydane książkowe pamiątki.

Aleksandra Ankianiec

images/narodowe-czytanie-2023/800_1.pngimages/narodowe-czytanie-2023/800_2.pngimages/narodowe-czytanie-2023/800_3.png

Czekoladowy zawrót głowy

Uczniowie klasy IIIb otrzymali zaproszenie do manufaktury Beskid Chocolate w Węgierskiej Górce, gdzie spędzili niezapomniane chwile. Stworzyli własne tabliczki czekolady, które nadziewali owocami, bakaliami i cukierkami. Następnie pakowali je w samodzielnie dekorowane pudełka. Delektowali się gorącą czekoladą oraz pysznymi lodami. Na zakończenie każdy uczestnik otrzymał Dyplom Chocolatiera.
Bardzo słodko dziękujemy i kłaniamy się nisko sponsorom!!!

Renata Czech

images/3b-warsztaty-czekolady-2023/800_1 (1).jpgimages/3b-warsztaty-czekolady-2023/800_1 (10).jpgimages/3b-warsztaty-czekolady-2023/800_1 (11).jpgimages/3b-warsztaty-czekolady-2023/800_1 (12).jpgimages/3b-warsztaty-czekolady-2023/800_1 (13).jpgimages/3b-warsztaty-czekolady-2023/800_1 (14).jpgimages/3b-warsztaty-czekolady-2023/800_1 (15).jpgimages/3b-warsztaty-czekolady-2023/800_1 (16).jpgimages/3b-warsztaty-czekolady-2023/800_1 (17).jpgimages/3b-warsztaty-czekolady-2023/800_1 (18).jpgimages/3b-warsztaty-czekolady-2023/800_1 (19).jpgimages/3b-warsztaty-czekolady-2023/800_1 (2).jpgimages/3b-warsztaty-czekolady-2023/800_1 (3).jpgimages/3b-warsztaty-czekolady-2023/800_1 (4).jpgimages/3b-warsztaty-czekolady-2023/800_1 (5).jpgimages/3b-warsztaty-czekolady-2023/800_1 (6).jpgimages/3b-warsztaty-czekolady-2023/800_1 (7).jpgimages/3b-warsztaty-czekolady-2023/800_1 (8).jpgimages/3b-warsztaty-czekolady-2023/800_1 (9).jpg